نشلجي

فرهنگي، ديني و قرآني

سالروز ازدواج حضرت علی (ع) و حضرت فاطمه (س) بر همه شیعیان مبارک باد.

اول ذي الحجه سالروز ازدواج مباركي است كه رضاي خداوند متعال وخشنودي پيامبر خدارادرپي داشت . درسال دوم هجرت حضرت علي (ع) وحضرت فاطمه زهرا(س)به اذن خداوند عقد ازدواج بستند تابافيض كوثر نبوي شجره طيبه شكوفايي ابدي يابد. دراين پيوند باميمنت ،فرشتگان آسمان درسرور وشادماني وبهشتيان به زينت وزيور آراسته شده بودند .

پايداري يك زندگي به مولفه هاي آسان ،آگاهانه وبه موقع بودن ازدواج بستگي دارد. همزمان باتحولات صنعتي كشور، برخي آداب ورسوم وسنت هادرجامعه دستخوش تغيير شده اند، اما هنر آنست كه سنت هاي موثر درزندگي دنيوي واخروي حفظ شوند.

مباني تحكيم خانواده درنگرش وسنت حضرت فاطمه زهرا(س) عبارتند از:

1-تواضع دربرابر همسر2-ابراز واظهار محبت به همسر3-حمايت ودفاع ازهمسر4-زينت ظاهر وباطن براي همسر5-صبر وبردباري

6-تشويق همسر به خيرات

اگر این ازدواج خوب معرفی شود می تواند مبنای مناسبی برای ازدواج جوانان به شمار آید.الآن در جامعه ما معیارهای ثابتی برای ازدواج وجود ندارد واختلاف سلیقه ها پیرامون این موضوعات زیاد است؛در صورتی که اگر ما روشهامان منتهی شود به دستورات قرآن وزندگی حضرت علی(ع)وحضرت زهرا(س)٬دیگر هیچ اختلافی میان خانواده ها برای امر ازدواج بوجود نمی آید.

ازدواج وزندگی ساده حضرت علی(ع) وحضرت زهرا(س) به چهار دلیل مهم بوده است:

1-به این دلیل که همه ی مردم نمی توانستند خوب زندگی کنند وبرای همدردی با فقرا بوده است.

2-ساده زندگی می کردند به خاطر اینکه بتوانند برخی از اموالشان را به فقرا کمک کنند وبه فوز عظمای انفاق در راه خدا برسند.

3-    حضرت علی(ع) وحضرت زهرا(س) می دیدند که بهره برداری از امکانات بیشتر ومواهب زیاد باعث از بین رفتن عزت انسانها است وآن بزرگواران حاضر به این کار نبودند.

4-    حضرت علی(ع) وحضرت زهرا(س) می دیدند که آدم هرچه در نعمت ها حتی حلال غرق شود از بندگی خداوند باز می ماند.

در آخراگراین منطق حضرت علی(ع) وحضرت زهرا(س) را روشن وصریح  برای جوانان بیان کنیم آناان با آغوش بازمی پذیرند .

از ماجراي ازدواج حضرت علي‌عليه‌السلام و حضرت فاطمه‌عليهماالسلام نکات بسيار جالبي را مي‌آموزيم که اگر خواهان سعادتيم و پيروي راستين اسلام، بايستي تا مرز توان تلاش کنيم تا مراحل اول ازدواج بر مبناي صحيحي صورت گيرد، و دوم آنکه ساده‌ زيستي در تمام شوون زندگي جامعه و بخصوص ازدواج راه يابد، و گرنه قيد و بندهاي اجتماعي در امر ازدواج که بيشتر نشأت گرفته از فرهنگ غير اسلامي و يا ساخته و پرداخته ي ذهن‌هاي کوتاه مادي و اشرافي است چون غل و زنجير بر دست و پاي جوانان و والدين آنها مي‌افتد و هر روز اين غل و زنجير بزرگتر و سنگين‌تر مي‌شود، تا جايي که امکان هر نوع حرکت صحيحي را مي‌گيرد و حيات جامعه را به سوي نابودي مي‌کشاند، و بر فساد و نابساماني‌هاي رواني و مشکلات اخلاقي مي‌افزايد.

درس‌هائي که از ازدواج حضرت علي و فاطمه زهرا عليهماالسلام مي‌گيريم از اين قرار است:

1-کفو و همتا بودن:

يکي از اصول اساسي و رازهاي موفقيت ازدواج، کفو و همتا بودن دختر و پسر با هم است، زيرا تنها در صورت همتا و همشأن بودن دو زوج است که درک متقابل آنان از يکديگر امکان‌پذير است. )مخصوصا از نظر معنوی)

برخي تصور مي‌کنند کفويت تنها به شرائط ظاهري از قبيل مسائل نژادي و يا وضعيت مادي و رفاهي بستگي دارد. در صورتي که چنين نيست، بلکه همتايي و هم سوئي آرمان‌ها، خواست‌ها و تمايلات روحي و رواني افراد، ميزان آگاهي‌هاي علمي و ديني و ميزان تعهد عملي به مکتب و مذهب، و ارزش نهادن به ويژگي‌هاي اخلاقي و فرهنگي است.

اگر مسئله همتايي نبود، بدون ترديد دختران زيبايي در مدينه بودند که از ازدواج با حضرت علي عليه‌السلام خرسند مي‌شدند. اما او حتي از آنان خواستگاري هم نکرد و براي حضرت فاطمه عليهماالسلام نيز خواستگاران فراواني بودند امّا حضرت فاطمه عليهماالسلام و پيامبرصلي‌الله عليه و‌آله به اين وصلت‌ها راضي نشدند تنها حضرت فاطمه عليهماالسلام و روح والاي او بود که زيبايي‌ها و شکوه معنوي حضرت علي‌عليه‌السلام را درک مي‌کرد . در اين مورد پيامبر اکرم صلي‌الله عليه وآله فرمودند: اگر خدا علي را نمي‌‌آفريد براي فاطمه کفو و همتايي وجود نداشت. (1)

2-خواستگاري بدون واسطه

خواستگاري بدون هيچ تشريفات و حضور واسطه انجام شد و حضرت علي‌عليه‌السلام شخصاً به خواستگاري حضرت فاطمه عليهماالسلام از پيامبر صلي‌الله عليه وآله اقدام نمود.

3-شرط اول : رضايت دختر

پيامبر گرامي صلي‌الله عليه وآله بدون رضايت دخترش حضرت فاطمه عليهاالسلام به خواستگار پاسخ مثبت نداد.

4-قناعت

در تهيه جهيزيه به ضروري‌ترين و ابتدائي‌ترين وسائل زندگي در آن عصر بسنده شد، از سيرت پيامبر اسلام صلي‌الله عليه وآله مي‌آموزيم که بايستي در الگوي مصرف تجديد نظر کنيم و در زندگي فناپذير و زودگذر دنيا به حداقل ممکن قناعت ورزيم تا از گذرگاه پرهياهوي زندگي سبکبار بگذريم و تن به بردگي اين و آن ندهيم.

مگر حضرت فاطمه عليها‌السلام دختر پيامبر صلي‌الله عليه وآله رهبر بي‌نظير مسلمانان نبود؟ مگر از نژاد بني‌هاشم يعني اصيل‌ترين و شريف‌ترين تيره‌هاي عرب به حساب نمي‌آمد؟ مگر مادرش حضرت خديجه عليهما‌السلام ثروتمندترين زن عرب در عصر خويش نبود؟ مگر از همه جهات علمي فردي آگاهتر و انديشمندتر از همگان نبود؟ مگر پيامبر گرامي اسلام صلي‌الله عليه‌ وآله نمي‌توانست جهيزيه زيادي را همراه دخترش کند؟

پاسخ همه اين سوالات «مثبت» است اما منش و روش پيامبر عظيم ‌الشأن اسلام صلي‌الله عليه و‌آله و خاندانش بر ساده‌ زيستي استوار است .

متأسفانه در برخي خانواده‌ها به خصوص قشر مرفه جامعه جهيزيه دخترانشان نمايشگاه بين‌المللي کاملي است از لوازم خانگي داخلي و خارجي که برقش چشم‌هاي ظاهربين را خيره مي‌کند.

5-مهيا کردن خانه براي ورود عروس

اکنون ببينيم علي بن ابيطالب عليه‌السلام شهسوار اسلام و محبوب‌ترين مردان و نزديکترين آنان در نزد خدا و رسول خدا چه داشت و چه تهيه کرد:

ابن شهر آشوب در مناقب نقل مي‌کند: که حضرت علي‌عليه‌السلام نيز اتاق خود را براي عروسي آماده کرد. بدين ترتيب که:

ابتدا مقداري ماسه کف اطاق پهن کرد و چوبي هم تهيه نمود به دو طرف اتاق وصل کرد تا لباس‌هاي خود را روي آن بيندازد، و يک پوست گوسفند هم کف اتاق انداخت، و يک بالش نيز که داخلش را از ليف خرما پر کرده بودند در آنجا نهاد. (3) همين


نظرات شما عزیزان:

نام :
آدرس ایمیل:
وب سایت/بلاگ :
متن پیام:
:) :( ;) :D
;)) :X :? :P
:* =(( :O };-
:B /:) =DD :S
-) :-(( :-| :-))
نظر خصوصی

 کد را وارد نمایید:

 

 

 

عکس شما

آپلود عکس دلخواه:





نویسنده: محمد رضا معيني نشلجي ׀ تاریخ: دو شنبه 15 مهر 1392برچسب:, ׀ موضوع: <-PostCategory-> ׀

CopyRight| 2009 , nashalji.LoxBlog.Com , All Rights Reserved
Powered By LoxBlog.Com | Template By:
NazTarin.Com